Omroep Lingewaard

Filmvertoning RK Veulpoepers BV – De Hippies van Beek in Theater de Kik

Tijdens het Kunst- en CultuurCafé van Art Overbetuwe, op vrijdag 30 oktober draaien we de documentaire van de folkband ‘De Veulpoepers’. De film start om 20:00 uur en aansluitend is er tijd voor een gesprek met een van de regisseurs, Joris Hendrix uit Elst en met bandleider Zjef Naaijkens. Kaartjes zijn €9,00 incl. drankje en te reserveren via www.theaterdekik.nl

In de jaren ’70 ontstaat in Hilvarenbeek De Veulpoepers: een feestelijke, strijdlustige folkband met linkse idealen. Ze zijn wereldberoemd in Brabant. Ze spelen op elk dorpsfeest en elke demonstratie. Hun grootste hit is D’n Egelantier. Rondom de Veulpoepers ontstaat een beweging die de socialistische idealen in de praktijk brengt door het oprichten van bedrijfjes, communes en een Tilburgse concertzaal die we nu kennen als 013. Als in 1996 een reünie uitmondt in een stevige ruzie, valt het doek definitief voor dit bonte gezelschap.

De documentaire RK Veulpoepers BV, de Hippies van Beek gaat over de opkomst, het ongekende succes en de ondergang van één van de meest dwarse en spraakmakende bands die Nederland gekend heeft. De film gaat over volwassen worden en over hoe hechte vriendschappen uit elkaar spatten door groeiende tegenstellingen en eigenbelang. De muzikanten blikken terug op hun gloriedagen en hun pijnlijke ondergang.

Kunst- en CultuurCafé Overbetuwe (KCC) is onderdeel van Stichting Art Overbetuwe en staat voor inspiratie en ontmoeting. Het is laagdrempelig en bedoeld voor alle kunst- en cultuurliefhebbers in de gemeente Overbetuwe. Voor informatie en nieuwsbrief mail naar kunstencultuurcafeoverbetuwe@gmail.com.