Foto’s: DVOL – HAVO

Gistermiddag heeft Havo bij DVOL in Lent met 2-4 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen weten te winnen en daarmee een plek in de nacompetitie veilig gesteld. DIO’30, de directe concurrent won met 1-3 van  Eldenia is kampioen geworden in de 3e klasse D.

Na een gelijk opgaand begin kreeg HAVO in de 10e minuut een behoorlijke kans: een slechte terugspeelbal van DVOL kon niet worden omgezet in een doelpunt. Na een half uur kreeg Sjors Venselaar een mooie kans: alleen voor de keeper vergat hij het af te maken.

Kefas Schut beloonde HAVO vlak voor rust, en scoorde de verdiende treffer. Direct na rust kreeg HAVO na een lichte overtreding een penalty tegen, DVOL liet zich die kans niet ontnemen, en maakte de 1-1.

DVOL was iets feller in de aanvang van de 2e helft, wat na 5 minuten weer in een treffer voor DVOL resulteerde. Na dit wapenfeit was DVOL echter uitgespeeld.

Havo scoorde 2-2. De grensrechter van DVOL vlagde maar de scheidsrechter wees gedecideerd naar de middenstip en wuifde het vlagsignaal weg. Echter ging de scheidsrechter na enkele seconden toch naar de grensrechter en keurde in overleg met hem alsnog het doelpunt af.

HAVO was hier behoorlijk van ontdaan, en het duurde even voordat ze de slag te boven waren: Thijs Barten en Vincent Alofs misten beiden een penalty voor Havo.

Even later trok Alofs de stand echter weer gelijk, en volgde vrij direct daarop een snoeiharde kopbal van Jürgen van Swaaij: 2-3. Gijs Gerdsen zorgde met een puntertje voor de 2-4 eindstand.

Op basis van het overwicht was de uitslag terecht en blijft HAVO zicht houden op promotie naar de tweede klasse via de nacompetitie. HAVO speelt a.s. zondag 2 juni thuis tegen PAX de eerste wedstrijd in de nacompetitie.

Foto’s en tekst: © Jet de Groot.