Omroep Lingewaard

Foto’s start 29e Burgrun Doornenburg…

De Burgrun is het zijspan-uitstapje voor mensen met een handicap.

Mensen met een handicap hebben een beperking. Met de Burgrun bezorgen we hen een onvergetelijke dag, buiten de normale omgeving.

De naam Burgrun refereert aan een ritje tussen Doornenburg en Doesburg, echter het is met zijn 150 km al lang geen klein ritje meer. Wat ooit begon als een kleinschalig opgezet festijn is uitgegroeid tot een evenement van formaat.

De Burgrun vindt plaats begin van de zomer en is een initiatief van motorclub M.C.K.O. te Doornenburg. De Burgrun commissie organiseert de Burgrun voor zo’n 70 deelnemers en vele bezoekers. U kunt langs de weg genieten van de voorbijkomende stoet en later op het feestterrein van de gezelligheid.

Er wordt op deze dag van alles georganiseerd, maar het hoogtepunt blijft toch wel het ritje in het zijspan. Een belevenis voor velen om nooit meer te vergeten.

Vele rijders komen vrijdags al aan en blijven kamperen tot zondag op het grasveld van de speeltuinvereniging van Doornenburg. Een aantal jaren terug hebben er zelfs een aantal Franse zijspanrijders meegereden, maar ook onze Duitse rijders zijn de laatste paar jaren enthousiast aanwezig. Voor de rest komen de rijders uit heel het land; van Maastricht tot Groningen en wat er tussen ligt.

Als non-profit organisatie heeft de Burgrun geen subsidie mogelijkheden. Daarom zijn wij afhankelijk van sponsoring en de hulp van vrijwilligers.

Een evenement als de Burgrun vergt toch elk jaar een behoorlijke inspanning en er hangt aan zo’n evenement een kostenplaatje. Daarnaast moet je voldoende zijspan- en/of trikerijders zien te vinden die bereid zijn naar Doornenburg te komen. Wij kunnen altijd hulp gebruiken!

Dat onze gasten zich goed vermaken is duidelijk te zien aan de gezichten en dat alleen al geeft ons energie om ook de volgende run weer met veel enthousiasme te organiseren.

Bron: MCKO Doornenburg