Omroep Lingewaard

Gemeente Lingewaard zoekt gezinnen voor kinderen die in de knel zitten

Kinderen horen thuis, dat vindt iedereen. Maar soms zitten kinderen zo in de knel dat er een andere liefdevolle plek nodig is. Een warme plek in een ander gezin, waar het kind zich tijdelijk ‘thuis’ mag voelen. Het liefst dichtbij, in hun vertrouwde omgeving. In Nederland verblijven ongeveer 18.000 kinderen in een pleeggezin omdat zij om verschillende redenen, tijdelijk of voor een deel, niet thuis kunnen wonen. Ook de gemeente Lingewaard wil kinderen en hun ouders die het moeilijk hebben zo dichtbij mogelijk bij huis helpen. Daarom is de gemeente hard op zoek naar nieuwe pleegouders.

 Voor ieder kind een passende plek met begeleiding
We zoeken pleegouders in alle soorten en maten. Rijk of arm, samenwonend of alleen, hetero of homo. Wat vooral telt is dat u een kind structuur, warmte en veiligheid kunt bieden. Dit kan in verschillende vormen, want voor ieder kind zoeken we naar de best passende plek. Zo lang als nodig, een weekend of enkele dagen per maand. Pleegouders staan er overigens nooit alleen voor. Zij kunnen altijd rekenen op persoonlijke begeleiding en ondersteuning van een pleegzorgorganisatie zoals Entrea lindenhout. Aart Slob is wethouder sociaal domein. “Het zou toch fantastisch zijn als we in Lingewaard samen nóg meer mogelijk maken voor kinderen die in de knel zitten.” Heeft u belangstelling? Kijk dan eens op de website www.ikwilpleegouderworden.nl.

 
U bent van harte welkom op woensdagavond 6 november
In de week van de Pleegzorg organiseren we een informatieavond in de Tabaksschuur (naast het gemeentekantoor) aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. De avond start om 19.00 uur. Aanmelden via s.kolkman@lingewaard.nl is fijn, maar hoeft niet.