Omroep Lingewaard

EEN GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR TWEE…

VERKEERSVERWACHTING ANWB:
Donderdagavond 12 januari 2017 een zware spits. Er wordt veel regen verwacht. Ná de spits rekening houden met winterse neerslag. Vrijdagochtend 13 janari 2017 zal de ochtendspits door sneeuwresten drukker verlopen. Door het onstuimige weer dat vrijdag op stapel staat, zal een hele drukke avondspits ontstaan. Houd rekening met winterse buien, rukwinden en slecht zich door regenval of natte sneeuw. en als je de weg op moet: Bewaar afstand, rij voorzichtig en pas je snelheid aan.

KNMI:
Sneeuwbuien kunnen het verkeer behoorlijk parten spelen. Bij heftige neerslag kan het wegdek in een mum van tijd spiegelglad worden.
De intensiteit van sneeuw kan plotseling veranderen en over korte afstanden sterk verschillen. Voor het verkeer is dat verraderlijk. Want ook de toestand van het wegdek en de stoepen kan van plaats tot plaats sterk verschillen. Vooral na een flinke bui bij temperaturen rond het vriespunt en lage wegdektemperaturen kan de weg nog lang glad blijven. Gaan de buien vergezeld met windstoten, dan verslechteren de omstandigheden voor het verkeer nog verder.

GEMEENTE:
De gemeente Lingewaard moet gladde wegen binnen de bebouwde kom bestrijden. De gemeente strooit als de wegen glad worden door bevriezing, sneeuw of ijzel.
Als eerste strooit de gemeente op doorgaande routes, zoals busroutes, hoofwegen en toegangswegen tot wijken. Daarna wordt gestrooid op wegen naar huisartsen en verzorgingshuizen en straten bij winkelcentra en in woonwijken.
De gemeente verstrekt geen strooizout aan inwoners. Dit is verkrijgbaar bij bouwmarkten.

Als inwoner van de gemeente Lingewaard kunt u zelf ook een bijdrage leveren aan een veiliger leefomgeving.
Zorg dat u altijd voldoende zout om te strooien in huis hebt. Dan kunt u de stoep voor uw woning sneeuw- en ijsvrij houden.
Kunt u dit zelf niet doen? Vraag dan uw buren om te helpen.

Verslag:    Hans Kleefman
Foto:         Fons Sluiter

PS: Heeft u mooie winterse weerfoto’s kunnen maken?  Stuur deze dan naar: info@omroeplingewaard.nl en wij plaatsen deze (met bronvermelding) op onze website.