Omroep Lingewaard

Gezinsondersteuners kunnen aan de slag in Lingewaard …

Gezinsondersteuners kunnen aan de slag in Lingewaard!

Voor het derde jaar op rij staan er weer een aantal gecertificeerde gezinsondersteuners te popelen om aan de slag te gaan bij gezinnen in Lingewaard. Reden voor een klein feestje in de Cuperstraat bij Stichting Welzijn Lingewaard.

In de vijfdaagse training krijgen deze vrijwilligers handvatten en praktische tips om gezinnen te ondersteunen. ‘Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Iemand met een luisterend oor, tijd en aandacht kan dan heel waardevol zijn. Een beetje zoals de buurvrouw van vroeger die een handje helpt’, aldus Susan Weerd (projectleider SWL).

Gezinsondersteuning is dus heel laagdrempelig zonder dat daar een doorverwijzing voor nodig is. Het gaat vooral om praktische zaken, maar ook meedenken over opvoeding van de kinderen. De ondersteuning wordt gratis aangeboden en is gericht op ouders met kinderen van 0-18 jaar. Omdat er geen enkel gezin hetzelfde is, wordt de ondersteuning afgestemd op wat voor het desbetreffende gezin nodig is. Echt maatwerk dus.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met projectcoördinator, Susan Weerd, tel: 06 13966541 of mail: s.weerd@swlingewaard.nl