Omroep Lingewaard
Danilo trieling

Gouden Sport Ster – Danilo Trieling (NMHC Nijmegen)

Stichting Sportpromotie Lingewaard heeft ons verzocht de drie winnaars van de gouden ster afzonderlijk in het zonnetje te zetten, bij gebrek aan de feestelijke stemronde en uitreiking. Deze keer Danilo Trieling

Hoe leuk is het om iemand die pas sinds 2019 in Lingewaard woont op deze manier welkom te heten. Danilo Trieling is 16 jaar en woont in Huissen. Vanaf zijn zevende speelt hij al Hockey, begonnen omdat het een erg leuke sport is. Dat hij ook nog eens talent heeft, bleek al snel toen hij op zijn 13-de mee deed met een regionaal selectieteam en nu inmiddels lid is van de Nationale selectie jongens A (onder 19 jaar). Danilo Trieling

Hockey is sneller dan voetbal en je moet ook mentaal sterk zijn. Met name balcontrole en vooruit denken zijn aspecten die Danilo het meest aanspreken. Op het veld, in zijn eigen wereld, voelt Danilo zich heerlijk op zijn gemak. Alleen maar bezig zijn met iets wat je echt heel leuk vindt, wie wil dat nou niet?

Door Corona zijn er geen trainingen en ook geen wedstrijden, maar daarvoor heeft Danilo thuis zijn eigen kleine sporthok gemaakt om fysiek sterker te worden, dit naast het regelmatig hardlopen en het tennissen. Als 16 jarige tegen jongens spelen die 2 jaar ouder zijn, en fysiek sterker is anders dan tegen leeftijdgenoten, maar deze ambitie heeft Danilo zeker. Drie of vier keer trainen en 1 wedstrijd per week is een normale week, dit naast zijn HAVO 4. Danilo is zeg maar, lekker bezig. Waar hij over een aantal jaar staat is lastig, laten we beginnen met kleine stappen vertelde hij tijdens het interview. Binnen de selectie kan hij nog stappen maken als één van de jongste en hij zou het geweldig mooi vinden als het uitgestelde EK in Valencia in 2021 wel door kan gaan en hij daar dan bij kan zijn.

In deze Corona tijd heeft Danilo ook een goede tip. Bijna Cruyffiaans zegt hij: “Geniet van de extra tijd die je normaal niet zou hebben”. Hijzelf kan nu bijvoorbeeld wel een keer naar een coronaproof feestje in plaats van een training en kan nu wel tijd door brengen met zijn vrienden. Dit lijkt me een mooie afsluiting, want elk nadeel heb zijn voordeel.

Danilo gefeliciteerd, vorige week hebben we Laura en ’t Verzetje aangemoedigd om ook in 2021 weer mee te doen. Jou zien we graag weer terug bij de verkiezing op het moment dat je de eredivisie van het hockey bereikt hebt! Iets waar je ongetwijfeld je best voor zal doen.

Volgende week het verhaal van de hockeydames C1 van H.v. Huissen de club die voor het eerst ooit een tweede Gouden Ster in de wacht heeft gesleept!