Omroep Lingewaard

Gouden Sport Ster – Laura Merkenhof

Stichting Sportpromotie Lingewaard heeft ons verzocht de drie winnaars van de gouden ster afzonderlijk in het zonnetje te zetten, bij gebrek aan de feestelijke stemronde en uitreiking. We beginnen met Laura Merkenhof

Laura heeft als eerste vrouw ooit het toerklassement van ’ t Verzetje te Bemmel gewonnen en dat in het jubileum jaar van hun 45-jarig bestaan. Met een indrukwekkende afstand van 14.640 kilometer, iets wat sommigen met de auto nog niet redden. Ze wordt geprezen om haar wilskracht, motivatie en haar doorzettingsvermogen.

Laura is de eerste in de rij van de drie winnaars die dit jaar, de aandacht krijgt die ze verdient. Ze is 30 jaar en woont in Bemmel. Ze heeft de smaak te pakken gekregen door haar woon-werk verkeer, destijds woonachtig in Nijmegen, ging ze door weer en wind op de fiets naar Arnhem.

In 2019 is ze begonnen ter voorbereiding op wedstrijden in 2020, waarbij ze zich heeft voorgenomen om kilometers te maken en dat is haar aardig gelukt. Het toerklassement winnen als vrouw maakt haar toch iets trotser dan alleen het winnen van het toerklassement. De wedstrijden kunnen hopelijk in 2021 wel.
Er is een behoorlijk aantal vrouwen lid van ’t Verzetje en ze fietst ook graag met de dames, maar wat ze echt kikken vind is snelheid maken op de fiets. De laatste tijd heeft ze niet veel op de fiets gezeten in verband met een verbouwing. Ze hoopt uiteraard haar titel te verdedigen ze graag buiten is, het gezellig is om samen te fietsen en de competitie wel lekker vindt.

Als tip om een prestatie te leveren geeft ze mee, stel een doel, bijvoorbeeld een vast aantal kilometers per week of een bepaalde afstand. Ze heeft heel veel mooie tochten gereden, maar één van de mooiste was het rondje Veluwe-meer, ze raadt iedereen aan die van fietsen houdt dit een keer te doen. Voor degenen die in een hogere versnelling willen fietsen, is ’ t Verzetje een prima club, er worden naast het fietsen ook veel gezellige activiteiten georganiseerd waar Laura zich ook graag voor inzet.

Nogmaals gefeliciteerd aan Laura en ook ’t Verzetje met deze prachtige prestatie. We hopen ’t Verzetje en misschien wel Laura zelf komend jaar terug te zien om de titel van Gouden Sport Ster te verdedigen.

Volgende week het verhaal van Gouden Sport Ster winnaar Danilo Trieling: Hockeyer, actief bij Oranje onder 19 en al een beetje Huissenaar….