Omroep Lingewaard

Gouden Sport Ster Lingewaard voor Noëlle Kieft en Larissa Vermeul

Voor de vijfde keer werd vanmiddag de verkiezing van de Gouden Sport Ster Lingewaard gehouden. In een bomvolle kantine van Jonge Kracht konden de bezoekers tijdens de nieuwjaarsreceptie van Jonge Kracht hun stem uitbrengen op drie genomineerde teams. 

Dit jaar waren genomineerd: Noëlle Kieft en Larissa Vermeul van turnvereniging SGS, het jongensteam O19-1 van Jonge Kracht en het Luchtpistoolteam van SV Strijdlust. Na telling van de stemmen bleken Noëlle en Larissa de meeste stemmen gekregen te hebben. Zij kregen uit handen van wethouder Theo Janssen van de gemeente Lingewaard de prijs uitgereikt. Zij volgen de winnaars van vorig jaar op, het dames waterpoloteam van Thetis uit Gendt. 

Noëlle (13 jaar) en Larissa (17 jaar) trainen bij turnvereniging SGS. Zij hebben het afgelopen jaar dusdanig goed gepresteerd dat zij zijn gepromoveerd naar de 1e divisie van het turnen. Deze promotie is mede tot stand gekomen door bijzonder goede prestaties op het NK. Hiermee hebben zij het op 1 na hoogste niveau van Nederland weten te bereiken. Om op dit niveau te kunnen komen trainen zij gemiddeld 14 uur per week. 

Het doel van de verkiezing van de Gouden Sport Ster is om unieke prestaties van individuele sporters of sportteams uit Lingewaard extra in het zonnetje te zetten. Iedere sportverenigingen mag elk jaar één sportprestatie aanmelden voor de verkiezing. Uiteindelijk zullen 3 genomineerden strijden om de titel: de Gouden Sport Ster van Lingewaard. Naast deze geweldige eer winnen de genomineerden ook mooie prijzen (voor hun eigen sportvereniging).

Op de foto: Larissa Vermeul, hun trainer Bjorn Kieft en Noelle Kieft.

 

Wethouder Theo Janssen van de gemeente Lingewaard reikt de prijs uit aan Larissa Vermeul (L) en Noelle Kieft (R)
U Wethouder Theo Janssen van de gemeente Lingewaard reikt de prijs uit aan Larissa Vermeul (L) en Noelle Kieft (R)
luchtpistoolteam van SV Strijdlust
het team O19-1 van Jonge Kracht.
Vreugde bij de winnaars na de bekendmaking (Vermeul (L) en Kieft (R).
De genomineerden.