Omroep Lingewaard

Gratis webinars om digitaal vaardiger te worden

In samenwerking met SeniorWeb organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid op 18, 19 en 21 januari 2021 drie gratis webinars over de e-overheid, digitale veiligheid en Windows 10.  

Op maandag 18 januari van 15.00 tot 16.00 uur vindt het gratis webinar ‘Werken met de e-overheid’ plaats. Tijdens dit webinar krijg je onder meer uitleg over de gelijknamige cursus die je bij de bibliotheek kunt volgen. Dit webinar behandelt verschillende onderwerpen met betrekking tot de digitale overheid, bijvoorbeeld hoe je toeslagen aanvraagt, je weg vindt op de website van de Belastingdienst of online een baan zoekt.

Digitale veiligheid

Tijdens het webinar ‘Digitale veiligheid’ op dinsdag 19 januari van 10.00 tot 11.00 uur leer je hoe je omgaat met mails van afzenders die jouw gegevens willen hebben om bijvoorbeeld aan jouw geld te komen (phishing). Ook leer je hoe je veilig kunt Whatsappen en online bankieren.

Windows 10

Tijdens het webinar ‘Werken met Windows 10’ op donderdag 21 januari van 10.00 tot 11.00 uur ga je aan de slag met Windows 10. Je begint bij de basis. Via de bibliotheek kun je dan verder met de cursus ‘Werken met Windows 10’, die uit tien lessen bestaat.

Aanmelden

De webinars worden georganiseerd in samenwerking met SeniorWeb, in het kader van de jaarlijkse Computervraagdagen. Magda Steegh, programmamaker van de bibliotheek in de gemeente Lingewaard: “Ieder jaar organiseren we als leslocatie van SeniorWeb de computervraagdagen fysiek in onze bibliotheken. Vanwege corona doen we het in 2021 online.” Meedoen? Graag van tevoren aanmelden bij Magda Steegh via msteegh@obgz.nl.

Videobellen via Zoom

De webinars vinden plaats via Zoom, een programma waarmee je kunt videobellen. Graag Zoom van tevoren instellen op je computer, telefoon of tablet en inloggen met je voor- en achternaam. Tijdens de webinars kun je via de chat vragen stellen. Heb je nog nooit met Zoom gewerkt? Vraag van tevoren hulp via de digitale hulplijn van de Bibliotheek Gelderland Zuid via 024 – 327 49 99.

Kijk voor meer informatie over de digitale cursussen en workshops van de Bibliotheek Gelderland Zuid op www.obgz.nl/digitaalvaardig.