Omroep Lingewaard

GROENLINKS KOESTER ONZE BOMEN…

Persbericht Boomfeestdag GroenLinks Lingewaard

Bomen die mogen groeien, Boomfeestdag en Zilverkampbomen

Bomen die mogen groeien
Bomen zijn van levensbelang. Bomen geven koelte, regelen de waterhuishouding in de wijk, nemen CO2 op, maken de buurt aantrekkelijker en de bewoners gezonder. In een omgeving met bomen is de lucht zuiver en komen mensen tot rust, op een bankje of juist door een wandeling. Bomen trekken vogels aan en andere kleine dieren. Ze dempen de gure wind in de herfst en de felle zon in de zomer. Kortom, wie wordt er niet blij van bomen? Daarom koestert GroenLinks onze bomen, en stelt vragen zodra er weer eens wat exemplaren weg moeten. Soms gewoon omdat ze groot en volwassen zijn geworden. Veel bomen krijgen die kans niet in onze gemeente.

 

Boomfeestdag
Woensdag 14 maart wordt Nationale Boomfeestdag gevierd, de dag die bomen en struiken in het zonnetje zet en in Lingewaard altijd weer zorgt voor extra aanplant. Samen met Lingewaard Natuurlijk en de scholen worden er dit jaar ongeveer 4500 struiken geplant. Zoals de meidoorn, de sleedoorn, de boerenjasmijn en nog veel meer. Struiken waar de biodiversiteit op vooruit gaat doordat ze veel verschillende bijen en andere insecten aantrekken. En veel vogels en andere dieren die er hun voedsel, nestplaats of schuilplaats vinden. Onder begeleiding van ervaren natuurgidsen gaan de kinderen groepsgewijs op excursie in Park Lingezegen. Met zoveel natuur in de buurt is natuureducatie in de omgeving een logische. Mooi dat Stichting Lingewaard Natuurlijk dit organiseert!

Zilverkampbomen
Omdat de ruimtelijke inrichting wordt veranderd moet een aantal grote bomen op de Zilverkamp plaatsmaken voor ruimte of voor andere, nieuwe bomen. Dit gaat in fases gebeuren is toegezegd. Er schort blijkbaar wat aan de communicatie, want er is inmiddels grote onrust en onvrede onder bewoners van De Zilverkamp. GroenLinks stelde twee weken geleden hierover vragen aan het college. Zoals: Waarom wordt maar de helft van de bomen teruggeplaatst? Waarom worden ook gezonde bomen gekapt die nog niet eens volledig uitgegroeid zijn? Vol spanning wacht GroenLinks nog op de antwoorden. En denkt na over het oprichten van een bomenstichting om onze bomen beter te beschermen.

Meer lezen? lingewaard.groenlinks.nl


Dit betreft een persbericht/video van GroenLinks Lingewaard. De geuite meningen, visies, etc. zijn niet per definitie die van Omroep Lingewaard.