Omroep Lingewaard

Grune Cross: Met je skelter van de dijk!..

Persbericht.

BEMMEL – Met je skelter van de dijk? Het kan tijdens de eerste editie van de Grune Cross Skelterrace op maandag 4 maart. Jong en oud mag meedoen.

Versier je skelter of misschien kun je hem zelfs ombouwen tot hét snelheidsmonster waar iedereen naar omkijkt. De bedoeling is in ieder geval dat er wordt gecrosst. Het parcours ligt bij de hervormde kerk (Oude Kerkhof 13, Bemmel) en deelname is gratis. Op deze middag is er ook gelegenheid om ‘brommers te kieken’. Wil je komen kijken en deelnemers aanmoedigen? De start is om 16.00 uur.

De Grune Cross wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Geintrappers. Jarenlang vond op maandag tijdens carnaval de boerenbruiloft plaats, maar de belangstelling hiervoor nam af. Toch heeft de vervanger nog voldoende boerse trekjes. Na de race staat café De Roskam in het teken van een Høken-party. Er zal snert en friet geserveerd worden en dj Thijs draait tot in de late uurtjes boerenrock. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking. En wie wordt de mooiste verklede boerenvrouw? Een jury wijst de eerste Grune Bertha aan.

Meedoen?
Er zijn prijzen in diverse categorieën te winnen. Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 3 maart bij Eetwinkel Polly en café De Roskam. Het inschrijfformulier is tevens beschikbaar op de website (www.degeintrappers.nl).

Zeepkistenrace Angeren 2018. Foto ter illustratie. Foto: © Fons Sluiter