Omroep Lingewaard

Hebben wij in Lingewaard een tunnelvisie?!..

Door: Erik Driessen

Volgens de Dikke van Dale en een willekeurige website over de mens en samenleving is het hebben van een tunnelvisie ‘een overtuiging die niet altijd juist is’ of ‘ het niet waarnemen van dingen die men logischerwijs wel waar zou kunnen nemen.’

Daarnaast zijn deze mensen vaak van mening dat zij het gelijk hebben ofwel het bij het rechte (voet)pad / eind hebben.

Denk je aan Lingewaard, sla een willekeurige krant of artikel open en een aantal burgers staan al op hun achterste poten over het hoofdpijndossier genaamd “A15”.
Het houdt de gemoederen toch allemaal bezig.
Rijkswaterstaat heeft er de handen vol aan, want wij, Lingewaarders, vinden er allemaal wat van.
De discussie is in volle gang en het doortrekken van de snelweg is vandaag de dag realiteit. Wat globaal een heikel punt is en blijft is dat er wel door de Betuwelijn een tunnel gemaakt gaat worden om zo onder andere de natuur te besparen.
Auto’s, vrachtwagen en sleurhutten zullen de weg moeten vervolgen over een brug naast deze aangelegde tunnel. Snapt u het nog?!

Een hoop stof tot praten bij een menige verjaardag of ander samenzijn.
Er heerst dan een soort tweekamp; inwoners die er geen last en weet van hebben en die het allemaal ter kennisgeving aannemen of de inwoners die er niet over uitgesproken raken.
Een update van de huidige stand van zaken verschilt ook enorm. Het staat bij politiek Lingewaard elke keer weer op de agenda. Het kabbelt maar zo voort en we zijn er allemaal druk en misschien wel klaar mee!

Waar de een zich druk maakt over het financiële plaatje, geluidshinder, natuurbescherming of het uitstelgedrag is een ander allang blij dat het economisch en ruimtelijk zal gaan ontwikkelen en positief zal bijdragen.
Maar of je nu bij Liander werkt, Rijkswaterstaat, Waterschap, Gasunie of Vitens; uiteindelijk hebben we allemaal de tunnelvisie en zullen we het toch samen moeten dragen.
En laten we eerlijk zijn; het zou toch saai zijn als we op een verjaardag niks meer hebben om over te discussiëren en lekker over te neule?

Uiteraard volgen we alle ontwikkelingen op de voet! Of ja, eigenlijk op de weg of door de tunnel!