Heren HV Huissen versterken koppositie, benauwde zege damesteam

Het eerste herenteam van handbalvereniging Huissen heeft vanavond in een boeiende wedstrijd laten zien dat zij de titelkandidaat zijn in de eerste klasse van het district oost. In een boeiende wedstrijd wonnen zij zaterdagavond in sporthal de Brink met 27-21 van mede titelpretendent Ha-Stu uit Nijmegen.
Huissen ging voortvarend van start en stond al snel met 4-0 voor. De score van beide teams liep vervolgens gelijk op tot vlak voor rust. Huissen verhoogde het tempo en Ha-Stu had hier onvoldoende antwoord op. Toen het rustsignaal klonk stond de riante stand van 15-6 in het voordeel van Huissen op het scorebord. Na rust was het spelbeeld anders. Ha-Stu kwam duidelijk beter de kleedkamer uit dan de Huissenaren. Zij hadden moeite om het spel van kort voor de rust weer op te pakken. Hier maakte Ha-Stu dankbaar gebruik van. Zij brachten de achterstand al snel terug tot enkele doelpunten. Er ontstond een wedstrijd vol emotie, spanning en af en toe leuke acties. Alles wat sport zo mooi maakt. Ook een helft die gekenmerkt werd door veel tijdstraffen, vooral voor de Huissense spelers. Halverwege de tweede helft stonden er nog maar drie veldspelers van Huissen in het veld tegen een volledige team van Ha-Stu. Drie spelers waren door het arbitrale duo naar het strafbankje verwezen met een tijdstraf. Ha-Stu wist maar beperkt gebruik te maken van deze overtalsituatie. Zij wisten hun achterstand tot vier doelpunten terug te brengen, te weinig om in de resterende tijd Huissen nog in gevaar te brengen. Kort voor het einde van de wedstrijd werd Sander Nienhuis uit het veld gestuurd. Met een voorsprong van vijf doelpunten en nog ongeveer anderhalve minuut te spelen trok hij een tegenstander onderuit en kreeg voor deze actie een terechte rode kaart.

FS_HV Huissen_Has Tu_omroep_A04R9287
Maik Busser van HV Huissen

HV Huissen heeft na deze overwinning een voorsprong van zes punten op de nr. 2: Ha-Stu.
HV Huissen speelt op 17 januari 2015 om 20.30 uur de volgende wedstrijd in Arnhem tegen Swift.

FS_HV Huissen_Has Tu_Omroep_A04R9249
Luuk Jansen van HV Huissen

Het eerste damesteam van HV Huissen haalde vanavond een krappe overwinning op het tweede team van Wijhe. Bij het eindsignaal stond de stand van 16-15, in het voordeel van Huissen, op het scorebord. Dit was voor een deel te danken aan het goede keeperswerk van Sascha Abbenhuis. Zij wist enkele seconden voor tijd met een goede redding te voorkomen dat Wijhe alsnog langszij kwam. Hiermee zette zij een kroon op een goede wedstrijd. Het schijnt dit seizoen de specialiteit van Huissen te zijn om wedstrijden met het een doelpunt verschil af te sluiten. Deze competitie eindigden al zes wedstrijden met dit minimale verschil. Drie maal viel dat verschil goed uit voor Huissen en wonnen zij de wedstrijd. Zij blijven, ondanks deze winst, op de achtste plaats staan in de tweede klasse van het district oost.

FS_HV Huissen_Wijhe_omroep_A04R9178
Felicitaties voor de goed keepende Sascha Abbenhuis van mede doelverdedigster Karin Sluiter.
FS_HV Huissen_Wijhe_omroep_A04R9060
Luna Stavenuiter van HV Huissen

Het eerste damesteam van Huissen speelt op 18 januari 2015 om 13.20 uur in Bathmen tegen ABS.

Foto’s: © Fons Sluiter

Het wedstrijdverslag van het eerste team van uw vereniging op Omroep Lingewaard? Stuur uw foto’s en verslag naar info@omroeplingewaard.nl.