Omroep Lingewaard

HET GAAT GOED MET KASTEEL DOORNENBURG

Het gaat goed met Kasteel Doornenburg. Zeer goed zelfs, zo mochten de vrijwilligers uit de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Menno Tillema opmaken.  2019 was een drukbezocht evenementenjaar. De voorbereiding voor restauratie en verbouwing zijn naar tevredenheid afgerond en intern is er aandacht voor een gestructureerd vrijwilligersbeleid. Kasteel Doornenburg blaakt van ambitie.

 2020 wordt het jaar van verbouwing. Er is veel energie gestoken in de aanvraag voor financiële bijdrage van de provincie. En dat is gelukt, liet de voorzitter fijntjes weten. Dat betekende wel dat er een hoop werk op het bestuurlijke kasteelbordje kwam te liggen. Ofschoon het meer tijd heeft gekost dan gehoopt, is het kasteel er uit, zei Tillema geruststellend.

Half februari is de vergunning binnen. Grofweg gaat het om realisatie van Bed & Breakfast en verbouw van de boerderijschuur, die de functie krijgt van museumwinkel, kaartverkoop en gebruikersruimte voor de vele vrijwilligers.
De aanbesteding is gegund aan Dijkhof Bouw in Klarenbeek die ook de verbouwing van kasteel Hackfort Vorden doet.

Voorzitter Menno Tillema stond stil bij de aanstelling van de kasteelmanager Maaike Kool. Een van de prioriteiten is aandacht geven aan de interne organisatie van vrijwilligers. Maar er is meer. Tillema gaf een hint welke kant het op mag gaan. “Wij willen de relatie met onze donateurs en bedrijfsrelaties versterken en verbeteren, zodat er nog meer bekendheid, draagvlak en bijdragen mogelijk is.” Kasteelmanager Maaike Kool zegt dat ze die uitdaging graag oppakt. Bedrijven zijn welkom, zegt ze . “En ik heb ze veel te bieden.”