Omroep Lingewaard

De wereld door de ogen van Vesta


Hoi, mijn naam is Vesta en ik ben een labrador van bijna 3 jaar. Mijn baasjes wonen in Huissen en ik maak u graag deelgenoot van mijn belevenissen. Zoals je misschien weet, kijk ik zwart/wit in de wereld. Maar vergis je niet, ik zie, ruik en hoor als de beste. Het lijkt wel of mijn baasje vandaag niet weet wat hij wil doen. Ik hoor hem vanmorgen nog zeggen dat hij vandaag begint om de woonkamer te witten, maar nee hoor……. daar komt niets van terecht, dat geef ik je op een briefje.  Rond de klok van 10.00 uur nam hij mij mee voor de ochtendwandeling. Ik natuurlijk nog kijken of ik vriendjes of vriendinnetjes tegenkwam, maar niets van dat alles. Ik heb op verschillende plekken buiten mijn eigen toilet en daar maak ik dankbaar gebruik van. Wat ik niet begrijp is dat mijn baasje dan altijd met een plastic zakje in de weer is om -laat ik het maar zo verwoorden- mijn ontlasting in te doen. Ik zie wel vaker dat baasjes dit doen. Ik merk op dat ook veel baasjes dat niet doen. Maar ja, van de mensenwereld begrijp ik sowieso bitter weinig. Misschien maar goed ook, ik ben per slot van rekening een labrador!
Het lijkt erop dat mijn baasje zijn dag vandaag niet heeft. Hij is aan het rommelen met zijn smartphone en met zijn pc. Het lukt hem allemaal niet zo goed. Ik hoor hem mompelen over beveiliging en zo, over traag internet en dat je van alle informatie die je voorgeschoteld krijgt, hoor en dol wordt. Té veel informatie levert stress op zegt hij dan. Maar er zit toch een knop op om die apparaten uit te zetten? Gelukkig heeft hij mij, want ik ben een anti-stress hond. Ik wil het liefst geaaid en geknuffeld worden, ik wil persoonlijke aandacht en vooral naar buiten om lekker te kunnen dollen en genieten van de zon. Zou dat voor mensen ook goed zijn? Ik denk het wel. Kijk maar eens naar mijn foto hoe ik geniet, lekker in het zonnetje en straks als ik thuis kom, ga ik lekker op mijn botje knauwen. Moet mijn baasje ook doen, is vast goed voor hem. Fijne dag en tot de volgende keer.
Pootje van mij.