Omroep Lingewaard

Hondse kerstmarkt in Bemmel

De traditionele kerstmarkt is inmiddels niet meer weg te denken in Nederland, maar Bemmel is een heuse kerstmarkt voor hond en baas rijker. Op zondag 9 december as. vindt Santa Paws Christmas Fair plaats. Op het terrein van Hondenschool Lingewaard aan de Bergerdensestraat 25A in Bemmel, zijn stands aanwezig met allerlei artikelen voor de hond. Van speelgoed tot snacks, maar ook aan de baas is gedacht. Voor de inwendige mens is er een winters hapje en drankje verkrijgbaar.

Natuurlijk is de hond zelf ook welkom op de kerstmarkt en die hoeft zich zeker niet te vervelen. De hond kan professioneel op de foto gezet worden, communiceren via een dierentolk of op zoek naar een snoepje in de ballenbak. De hond die het snelst het snoepje kan vinden, gaat met een steigerhouten hondenmand naar huis.

Met de kerstgedachte in het achterhoofd, gaat de gehele opbrengst van de kerstmarkt naar een goed doel. Er is gekozen om stichting Dogs by Merlyn te steunen. Merlyn is een jongedame die onder erbarmelijke omstandigheden honden opvangt in Roemenië  en zich inzet om de zwerfhondenpopulatie in te perken. Om zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen voor deze stichting, wordt er ook een loterij gehouden waar mooie prijzen te winnen zijn.

De kerstmarkt is geopend van 11 tot 16 uur en is grotendeels overdekt, dus ook bij regen is een bezoekje meer dan de moeite waard. Er kan gratis geparkeerd worden.