Omroep Lingewaard

Huissenaar voor 5e keer betrapt voor rijden onder invloed …

HUISSEN/ARNHEM – Een 43-jarige man uit Huissen was volgens de politierechter nog net niet klinisch dood toen hij op 6 november 2016 werd betrapt op het rijden onder invloed. De Huissenaar had vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Bovendien reed de man zonder geldig rijbewijs.

Op die bewuste dag reed hij op het Roermondsplein in Arnhem zonder rijdbewijs een politiefuik in. „Een dommere actie is gewoon niet te bedenken”, zo gaf de verdachte toe.

Het was volgens de officier van justitie de vijfde keer dat de Huissenaar betrapt werd op het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd voor zijn eerdere vergrijpen onder meer bestraft met een rijontzegging van negen maanden en een taakstraf.

Ongeldig
Tijdens zijn laatste rit onder invloed van alcohol wist de Huissenaar dat zijn rijbewijs diezelfde week ongeldig zou worden verklaard. De politierechter hield het deze keer op een voorwaardelijke celstraf van twee weken met een proeftijd van drie jaar, tachtig uur werkstraf en een rijontzegging van vijftien maanden.

Bron: Gelderlander.nl
Foto: van Kempen advocaten