Omroep Lingewaard

‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’

‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’ is een bekende Cruijffiaanse uitspraak. In het geval van de bomenkap aan het Ot en Sienpad in Huissen gaat dit zeker op.

Op dit pad houden de laatste dagen veel mensen even halt om vol bewondering een van de laatste Huissense kunstwerken te bewonderen. Met mobieltjes en fotocamera’s worden vanuit diverse standpunten foto’s gemaakt van een -ooit saaie- boomstronk die nu in zeer korte tijd tot een ware blikvanger is getransformeerd.

————————————————————————————————–

De Zilverkamp is een bijzondere wijk uit de jaren 70. Door de vele parkjes heeft de wijk een groene uitstraling. Om dit beeld te behouden besloot de gemeente in 2017 om groot onderhoud te gaan plegen. Veel bomen worden gekapt en deels vervangen door andere aanplant. Het bomenplan leverde veel discussies op tussen voor- en tegenstanders van dit plan.

De gemeente heeft twee bomen ‘beschikbaar’ gesteld die bewerkt mochten worden. Dit n.a.v. een bewonersinitiatief vanuit het wijkontwikkelplan Zilverkamp. Een van deze bomen staat aan het Ot en Sienpad. De andere boom staat aan de Parkdreef. De bomen zijn bewerkt tot fraaie houtsculpturen door kunstenaar Roel van Wijlick

( https://www.facebook.com/boomtotbeeld/).