Omroep Lingewaard

Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is….

Zaterdag, 26 november 2016. Huissen, het is mistig en waterkoud. De buitenthermometer staat op -1 graad Celsius.  In het gebouw van de Stichting Rijnstede aan de Kardinaal de Jongstraat in Huissen was het wel even anders.

Bij binnenkomst een heerlijke temperatuur en het gekwetter van vele vogeltjes kwam de nietsvermoedende bezoeker tegemoet. Het leek wel een oase bij de Vogelshow 2016 van vogelvereniging de Martel uit Huissen. Deze vereniging is opgericht op 6 juni 1959 en heeft als doel  om de vogelsport te promoten en gezamenlijke kennis te delen en uit te dragen naar belangstellenden die interesse hebben om hun kennis te verrijken en beginnende liefhebbers te ondersteunen.

En daar stonden ze in rijen opgesteld. De meest kleurrijke vogeltjes van kanaries tot zebravinkjes en nog veel meer. Er stonden ook enkele kampioenen bij. En ondanks de “tralies” hadden de vogeltjes het zo te horen uitstekend naar hun zin. Een luisterrijk vogelconcert schalde door de zaal en zowel de bezoekers als de aanwezige kwekers genoten van alle pracht en praal.

En natuurlijk waren er ook “kampioenen”bij. Vogels die zijn bekroond om hun uiterlijk, kleur en misschien ook wel om hun gezang, want ook bij de vogelkwekers is sprake van een klassement.

Kortom het was een lust voor het oog en het oor en zeker een geslaagde tentoonstelling.

Dit bezoek aan een boeiende tentoonstelling is zeker voor herhaling vatbaar.

Verslag en foto’s: Hans Kleefman Omroep Lingewaard

20161126_145756 20161126_145828 20161126_145938