Omroep Lingewaard

Ien Gendt, nieuwe film met oude beelden

Filmavond van de Historische Kring Gente op maandag 26 november 2018. De film wordt geprojecteerd op een groot scherm in de grote zaal van Providentia, Dorpstraat 5 in Gendt. De avond begint om 20.00 uur.

Door een zeer grote opkomst voor deze film in het begin van het jaar, kon niet iedere bezoeker een plaatsje vinden. Nu een hernieuwde kans. Deze keer in de grote zaal dus plaats genoeg.   

Voor Ien Gendt zijn stukjes uit verschillende filmpjes uit het kringarchief gemonteerd. Een aantal is nog ooit als 8 of 16 mm film aangeleverd. Ien Gendt moest een nieuwe film worden, dus zijn er geen opnamen gebruikt die al eerder bij de vorige filmavonden getoond zijn. Verder waren een aantal films in het archief best leuk en interessant, maar niet geschikt om via de beamer op een groot scherm geprojecteerd te worden. De kwaliteit is niet wat we tegenwoordig gewend zijn. Natuurlijk hebben de oudste beelden uit Ien Gendt ook wat mankementjes, maar ze zijn in ieder geval ook in het groot herkenbaar.

Wat is er te zien? In het eerste en oudste deel voor de pauze zijn er opnamen van schoolkinderen uit 1960, Scouting, het schooljaar 1980 en 1982 en enkele luchtopnamen. Deel 2, na de pauze, heeft beelden uit het ontbijt tijdens Gendt 1200, van café De Klok, het planten van een kersenboom, de opening van Villa Ganita en de boekpresentatie van de kring van vijf jaar geleden. Bij het 35-jarige jubileum van de kring mogen immers ook eigen historische beelden niet ontbreken. Er zijn weer heel veel aansprekende momenten uit het verleden te zien en veel mensen die er helaas nu niet meer zijn.

Kom kijken hoe het vroeger was op maandag 26 november, 20.00 uur Providentia in Gendt. Het zal een schat aan herinneringen opwekken.

De toegang is gratis.