Omroep Lingewaard

Inbraken en achtervolging met aanhouding in Huissen

HUISSEN – Zaterdag 25 februari 2017, tussen de middag- en vroege avonduren, werd er maar liefst 4 keer ingebroken bij verschillende woningen in Huissen. Eén van de inbraken bleef bij een poging daartoe. Diverse straten De daders hadden het voorzien op woningen aan de Vlierstraat, de Churhillstraat, het Willem Alexanderhof en de Magrietstraat. Gelet op het […]

Het bericht Inbraken en achtervolging met aanhouding in Huissen verscheen eerst op 112Lingewaard.

HUISSEN – Zaterdag 25 februari 2017, tussen de middag- en vroege avonduren, werd er maar liefst 4 keer ingebroken bij verschillende woningen in Huissen. Eén van de inbraken bleef bij een poging daartoe.

Diverse straten
De daders hadden het voorzien op woningen aan de Vlierstraat, de Churhillstraat, het Willem Alexanderhof en de Magrietstraat. Gelet op het korte tijdsbestek tussen de inbraken, de Modus Operandi (werkwijze) en de afstand tussen de woningen, vermoed de politie dat de inbraken gepleegd zijn door dezelfde daders.

2 daders
Bij de inbraak aan de Vlierstraat werden 2 jongens overlopen door de bewoners, toen zij in het begin van de avond thuiskwamen. Deze jongens zagen er als volgt uit: Blanke huidskleur, begin 20 jaar oud, donkerblond, kort haar, spraken accentloos Nederlands en waren donker gekleed. Toen zij betrapt werden, renden zij weg in de richting van de Gochsestraat.

Aan het einde van de avond surveilleerde onze motorrijder door het park achter de Zilverkamp, alwaar hij een scooterrijder met passagier wilde controleren. De scooterrijder dacht daar anders over en negeerde het gegeven stopteken. Een korte achtervolging was het gevolg, waarbij meerdere eenheden assisteerden. De scooterrijder kwam niet ver, want op de Binnendijk ging hij onderuit. De bestuurder werd hierbij aangehouden. De passagier wist te voet te ontkomen. Een zoekactie door de wijk leverde helaas niks op. Opvallend was dat de scooterrijder en de passagier gezichtsbedekkende kleding droegen en zonder kentekenplaat reden. Of zij iets te maken hebben met de 4 inbraken, wordt onderzocht.

Heeft u iets waargenomen met betrekking tot de inbraken of heeft u anderszins informatie hieromtrent, neem dan contact met de politie op via 0900-8844 of stuur ons een PB.


Het bericht Inbraken en achtervolging met aanhouding in Huissen verscheen eerst op 112Lingewaard.