Omroep Lingewaard

Integrale controle Pannenhuis Huissen…

Integrale controle Pannenhuis Huissen

Begin augustus zijn er op verschillende locaties op het industrieterrein Pannenhuis in Huissen controles geweest.

De gemeente, politie, brandweer en omgevingsdienst hadden het vermoeden dat er op het industrieterrein sprake was van ondermijning. Ondermijning betekent: de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Daarvan is bijvoorbeeld sprake als een op het oog gewoon bedrijf zich bezig houdt met criminele activiteiten.

Bij de controles op Pannenhuis zijn zaken aangetroffen die wijzen op de voorbereidingen van de productie van drugs, het omkatten van auto’s en belastingontduiking. Daarnaast lijken activiteiten van een aantal bedrijven strijdig met het bestemmingsplan en waren de brandveiligheid en naleving van milieuvoorschriften op verschillende plekken niet in orde.

 

Signaal afgeven

Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven kijkt met tevredenheid terug op de controle: “De actie heeft op het oog geen grote onthullingen gebracht. Dat is inherent aan ondermijning dat ten opzichte van andere vormen van criminaliteit minder zichtbaar is. We gaan een aantal verdachte zaken nader onderzoeken. Ik verwacht dat dat voor een aantal bedrijven niet zonder consequenties blijft.”

“We willen met dit soort controles een signaal afgeven”, aldus Schuurmans. “Als je je inlaat met criminele activiteiten, kom je een keer aan de beurt. Het kan niet zo zijn dat de goedwillende bedrijven in onze gemeente moeten lijden onder bedrijven met criminele intenties.”

De controle maakt deel uit van het gemeentelijke veiligheidsbeleid. Bestrijding van ondermijning is hierin een speerpunt.

Heeft u tips over drugsproductie, drugshandel of andere criminele handelingen in onze gemeente? Bel dan altijd de politie: 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem tippen, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.