Omroep Lingewaard

Intense première van volwassenvoorstelling Familie …

Familie, de volwassenvoorstelling van Theatergroep Koperen Kees, beleefde op 7 oktober jl. haar indrukwekkende première in Theater Kees te Huissen. Met intens spel en mooi uitgespeelde emoties maakten zes spelers van Koperen Kees dit door Maria Goos geschreven verhaal zeer invoelbaar voor de bezoekers. Hun goede acteerwerk zorgde onder de bezoekers zowel voor een brok in de keel bij de heftige momenten als voor een lach bij de cynische opmerkingen die de ‘familieleden’ tegen elkaar maakten.
‘We zijn geen slechte mensen. We kunnen het wel, alleen niet met elkaar. We houden niet van elkaar en dat is verschrikkelijk’. Deze door zoon Nico gemaakte opmerking is typerend voor de moeilijke onderlinge verhouding tussen de familieleden, die op uitnodiging van vader Jan bij elkaar zijn gekomen voor een skivakantie. Hij heeft hen uitgenodigd, omdat zijn vrouw Els aan kanker lijdt en niet lang meer zal leven. Daarom wil Jan voor de laatste keer mooie familieherinneringen ophalen. Nadat Jan en Els naar de vallei zijn gegaan om boodschappen te doen, arriveren hun zweverige dochter Bibi, haar man, de mislukte schrijver Von, hun conservatieve zoon en accountant Nico met zijn praatgrage vrouw Sandra.

Nico en Von besluiten Jan en Els te helpen met het sjouwen van de boodschappen, maar blijven met zijn vieren steken in de plaatselijke Stube. Langzaamaan stijgt de alcoholconsumptie en voert dronkenschap de boventoon. Sterk onder invloed van alcohol gaat Nico een keiharde confrontatie aan met zijn moeder. Waarom heeft ze hem altijd gehaat? Nico’s woede-uitbarsting is het begin van een explosieve avond, want uiteindelijk komt ieders oud zeer bovendrijven. En dat terwijl Els een verrassing heeft…
De door Sander Demmink geregisseerde volwassenvoorstelling Familie kan nog worden bezocht op vrijdag 14 oktober, zaterdag 15 oktober, vrijdag 21 oktober en zaterdag 22 oktober en begint om 20.00 uur. De voorstelling is te zien in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen. Kaarten kosten 9,50 euro per stuk en kunnen worden gereserveerd en betaald via www.theater-kees.nl.

Speeldata:
Vrijdag 14 oktober 2016 (20:00 uur)
Zaterdag 15 oktober 2016 (20:00 uur)
Vrijdag 21 oktober 2016 (20:00 uur)
persfoto-familie