Omroep Lingewaard

Het is maar hoe je het bekijkt …

Het is maar hoe je het bekijkt

Ik nestel me op de bank en ik word op één of andere manier teruggeworpen op het afgelopen jaar. Een traan rolt over m’n wang. Ik wil me niet afvragen of die van verdriet of geluk is.

Stilletjes ‘hoop’ ik op een beter jaar. Die ene traan wordt gevolgd door meerdere. Nu weet ik waarom. Ik laat weer een jaar achter. Een jaar met stil verdriet, vol onzekerheid, vol vervlogen hoop.

‘Daarom’ hoop ik op een beter jaar, realiseer ik me. Ineens ervaar ik een opbouwend positief gevoel. Het was ook een jaar met de nodige vriendschappen, met liefde en gezondheid. Met veranderingen, openbaringen, met grenzen verleggen en met hoop. Een jaar vol groei bedenk ik me. Ik mag hier dankbaar voor zijn. Een traan rolt over m’n wang, nu weet ik dat die van geluk is.

Elk jaar geeft en neemt. Het is maar hoe je het bekijkt.

Gedichten uit Huissen
-ingrid-