Omroep Lingewaard

Jamsessie bij De Buitenpoort stopt; wel door in andere vorm…

Wees erbij, bij de laatste Muzikantenmix! 

Zondag 7 april is de laatste editie van de MuzikantenMix in De Buitenpoort. De jamsessie voor lokale en regionale muzikale talenten, man en vrouw, jong en oud(er) stopt na vijf (succesvolle) seizoenen. Maar gaat na de zomer wel door in een andere vorm. Daarvoor wordt de hulp van de muzikanten en het publiek gevraagd. 

In september 2014 werd het initiatief geboren door de vraag te stellen aan bassist/zanger/rockgek Jos Janssen, die het omarmde en daarna gevolgd werd door Wouter Derks (drummer), Peter van Megen (gitarist) en Nico Peters (zanger). Geholpen door stuwende kracht Benno Arends en technicus Tonnie Rijnders. Eerst heette het Jam, later MuzikantenMIX. ,,Geen eindeloze jamsessies maar herkenbare nummers die steeds in verschillende samenstellingen gespeeld worden’’, aldus Arends.

Het had succes; geoefende muzikanten en beginners stonden samen op het podium. Een MIX van muzikanten. ,,Met als doel ‘just for the fun and the smile on the face’. Niet alleen van henzelf maar ook die van het publiek. Dit is nummertje 18, de afsluiting dus. Al die keren hebben we in totaal zo’n 130 muzikanten mogen begroeten op het podium.’’ Een aanzienlijk aantal zal op zondag 7 april a.s. vanaf 15.00 uur acte de presence geven.

Ook roept de organisatie de hulp van hen én het publiek in. Want na de zomer willen de initiatiefnemers doorgaan in een andere vorm. ,,Maar hoe weten we nog niet. Misschien met vaste begeleidingsband, of juist zonder, misschien met beginnende bands in combi met ervaren muzikanten of met met Kudo-bands.’’ Pardon, Kudo? ,,Kom uit de oefenhokken!” Hoe dan ook, ideeen zijn welkom! Stuur ze naar: buitenpoortlive@live.nl. ,,Of vertel ze ons live op zondag 7 april. Tot dan!’’

De laatste MuzikantenMIX van het seizoen en ooit. Zorg dat je erbij bent/meedoet op zondag 7 april a.s. in De Buitenpoort! Foto: Benno Arends