Omroep Lingewaard

Van jamsessie tot carnaval, van PianoHouse tot Q-music, van smartlappenfeest tot ‘U2’..

HUISSEN – Vervelen is geen optie de komende maanden bij De Buitenpoort. De agenda voor 2017 van het multifunctionele horecabedrijf puilt uit van evenementen met een grote diversiteit. Enkele nieuwe events springen in het oog.

De Buitenpoort vervult veelal wensen die het van haar gasten hoort. Mede daarom trekt het in grote getale zulke gezellige bezoekers. Ook op zondag 19 maart, met het nieuwe concept Sunday Comedy Live, een unieke mix van keigoede comedy, mooie muziek en heerlijke hapjes. Een maand later, op zondag 16 april (Eerste Paasdag) keert op veler verzoek The PianoHouse (zie foto) na enkele jaren terug in De Buitenpoort. ,,Swingen en meezingen op jouw verzoekjes die live gespeeld worden door topmuzikanten’’, aldus Buitenpoort-eigenaar Herman van Gellecum.
Ook nieuw: donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag): Rockstreet. Een reizend circus met rockbands dat afsluit in De Buitenpoort, georganiseerd door TLH Presents. Verder in de eerste helft van dit jaar een aantal vertrouwde evenementen met telkens een vaste schare fans.

Op Eerste Paasdag laat The PianoHouse De Buitenpoort swingen en meezingen. (Foto: The PianoHouse)

‘Metallica, Golden Earring en U2’
Om te beginnen, op zondag 12 februari. Vanaf 15.30 uur de MuzikantenMix. De jofelste jamsessie van de regio voor muzikanten en zangers (m/v). Twee weken later is het hossen geblazen met… carnaval! Op zaterdag de knotsgekke talentenshow Idols, zondag de optocht kijken en feesten, maandag frühschoppen en op dinsdag een primeur: de Deutsche Mittag Carnaval. Met (ganz neu) de Bier Bahn, voorheen de Biersjouw Race. Vanaf 11.30 uur is er trouwens het –gratis!- Buitenpoort Büffet.
Nog een primeurtje, de party van Roparun team Lingewaard 31 op zaterdag 18 maart, waar een dj en de topband Cold Beverage iedereen laten swingen.
Dan een ‘oude bekende’, het smartlappenfeest Ik Hou van Holland én Huissen op (koop)zondag 26 maart. Inhaken, polonaise lopen en meezingen met diverse koren, feestzangert Ome Cor en DJ Hollandse Hansie.
Ook al een vertrouwd gezicht en vooral gezellig, Koningsdag op (donderdag) 27 april met de beste tributebands, dit jaar Golden Earring. De avond ervoor geldt Koningsnacht = Rocknacht, waar de top Metallica-tribute Damaged Justice (+ support act) zal knallen.
Op zaterdag 13 mei: Q Music, inclusief Het Foute Uur. Kaarten? Vanaf 1 februari a.s. via Debuitenpoort.nl. Voor actuele info en winacties: Facebook.com/debuitenpoorthuissen. Tevens voor winacties. Wel liken. ,,Graag tot ziens!’’