Jelmer Goedhart bevrijdt RKHVV….

Jelmer Goedhart bevrijdt RKHVV tegen DFS Opheusden.

De eerste ronde in de poulefase van de diverse districtsbekertoernooien is voor een groot deel gespeeld. De tweede ronde wordt dinsdag en woensdag gespeeld. De slotwedstrijden van de poulefase zijn komend weekend gepland.

RKHVV heeft tegen DFS zijn eerste bekeroverwinning van het nieuwe voetbalseizoen behaald. De Huissenaren wonnen in Opheusden met 1-2 van eersteklasser DFS. De ploeg van Frans Koenen had in de eerste helft enorm veel moeite met DFS dat goed en sterk uit de startblokken kwam. In de 18e minuut komen ze dan ook op een 1-0 voorsprong door halfslachtig in te grijpen in de RKHVV verdediging. Met deze kleine achterstand voor RKHVV gingen beide ploegen rusten. En daar mochten de Huissenaren erg blij mee zijn.

Na de pauze kwam RKHVV veel beter uit de kleedkamer en was het een open wedstrijd met kansen voor beide doelen. In de 64e minuut kwam RKHVV op gelijke hoogte. Een vrije trap, na een overtreding op Angelo Siep werd door Jelmer Goedhart op prachtige wijze in de kruising geschoten 1-1. Niet veel later komen de Huissenaren zelfs op een voorsprong. Na een overtreding op Keverley Albertus binnen de zestienmeter schoot Jelmer Goedhart de strafschop onberispelijk achter de DFS doelman 1-2. In de slotfase was het nog even billenknijpen voor RKHVV maar de stand bleef ongewijzigd.

Komende dinsdag speelt RKHVV de volgende bekerwedstrijd thuis tegen Wittenhorst. Aanvang van de wedstrijd 20:00 uur.

SV DFS - RKHVV (beker)
SV DFS – RKHVV (beker). Doelman Jop Hemmink grijpt in voordat SC DFS gevaarlijk kan worden. @Fons Sluiter
SV DFS – RKHVV (beker). Wessel van der Horst controleert de bal. © Fons Sluiter.

Tekst: Willy Sluiter / RKHVV
Foto’s: © Fons Sluiter