Omroep Lingewaard

Jeugdtheater StairKees jubileert met haar vijfde productie: “Niet te filmen!”..

Jeugdtheater StairKees jubileert met haar vijfde productie: “Niet te filmen!”

In 2013 stonden ze voor het eerst op de planken met “Vind ik niet meer leuk”, het nieuwe jongerenonderdeel van Theatergroep Koperen Kees was een feit. De frisse en nieuwe theatervorm waarbij toneelspel op de vloer afgewisseld werd met beelden op het witte doek sloeg aan in de regio, wat inmiddels het handelsmerk van de club is geworden. De jongeren doen alles zelf, input leveren voor het zelfgeschreven script, decor, kleding, pr, theatertechniek en alles wat bij het maken van een voorstelling om de hoek komt kijken.

Na vier succesvolle avondvullende producties speelt Jeugdtheater StairKees uit Huissen vanaf zaterdag 4 maart 2017 haar vijfde voorstelling in Theater Kees. Een voorstelling die zich af speelt in de toekomst, 2028 wel te verstaan. We volgen een jongerenredactie die in een roerige tijd nieuwsitems maakt en vastlegt van wat er speelt in de wereld, allemaal met hun eigen reden.

“Vroeger droomde ik van een mooie toekomst. Vroeger. 2017. Het lijkt zo lang geleden, al ligt het nog beangstigend dicht achter ons. De wereld is veranderd. Totaal. Wat er in de afgelopen elf jaar gebeurd is, is nauwelijks te bevatten.

Waarom ik filmpjes maak?
Niet omdat ik graag met m’n neus op de feiten word gedrukt.
Ik wil de wereld mooier maken.
Mooier voor mijn kinderen en alle generaties die zullen volgen…”

Voor slechts €5,- is op zaterdag 4 maart de try-out van de voorstelling te zien. De reguliere voorstellingen zijn van vrijdag 11 maart t/m zaterdag 25 maart te zien voor €8,50 in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen. Info & reserveren: www.theater-kees.nl

StairKees bouwt het decor op.