Omroep Lingewaard

Jonge Kracht: Ondanks winst toch nacompetitie…

Er blijft voor Jonge Kracht niets anders over dan de nacompetitie. Ondanks een gewonnen wedstrijd tegen Hatert 2 – 3.

Het was een wedstrijd die begon met wat aftasten, echter Hatert maakte de eerste 10 minuten het spel, terwijl Jonge Kracht het spel nog moest zoeken. Maar in de 12e minuut was het op aangeven van Abdulla Sprenkel Klaas Venderbosch die met een mooie trap de 0 – 1 op het bord liet zetten. Even daarna was het Hatert die het spel overnam wat kansen betreft, maar net naast of over het doel schoot. In de 30e minuut was het Abdulle Sprenkel die een vrije trap kreeg die door Perry Nesselaar werd genomen en prachtig werd in gekopt door Giel Vermeulen, 0 -2. Dit was ook de ruststand. Na rust was het Hatert die de wedstrijd oppakte en het spel maakte. Dit resulteerde in de 50e minuut in 1 -2 door Abel Gerrits. Nog geen minuut later was het Jonge Kracht, die na aangeven van Mitch Janssen, Klaas Venderbosch wegstuurde en de 1 – 3 op het bord liet zetten.

Daarna ging het over en weer en kwam Jonge Kracht een paar keer heel goed weg, maar in de 70e minuut toch moest toezien dat Hatert via een vrije trap de 2 -3 op het bord liet zetten. Met nog 20 minuten te gaan kon Jonge Kracht zich vervolgens stand houden en won de wedstrijd.

De stand bij VDZ –Eldenia was echter 3 – 3 en dat betekent dat het voor Jonge Kracht nu alleen nog nacompetie is. Deze begint a.s. donderdag 14 mei en wel tegen SCE Nijmegen. Dit betreft een uit en thuis wedstrijd. Na de winst van vandaag moet het de jongens van Jonge Kracht echter moed geven om verder te spelen om zo toch klassebehoud te realiseren.

Tekst:  Alex Hubers / VV Jonge Kracht.
Archieffoto: © Fons Sluiter