Omroep Lingewaard

Jongerenwerkers in Lingewaard spreken jongeren aan op Corona-risico’s

 

Geen politie maar jongerenwerkers in Lingewaard spreken jongeren aan op Corona-risico’s

De gemeente Lingewaard zet jongerenwerkers in om de jeugd bewuster te maken van de risico’s van het Coronavirus. De gemeente is op dit moment bezig met het opstellen van een noodverordening die waarschijnlijk morgen beschikbaar komt. Dan zal bekend zijn welke locaties in Lingewaard eventueel worden gesloten en welke extra maatregelen de gemeente verder neemt.

 

Naast jongerenwerkers zet de gemeente ook agenten en eigen handhavers in. Zij zullen mensen aanspreken en indien nodig mensen bekeuren. “In de praktijk merken we dat de meeste mensen het verzoek van onze handhavers goed ontvangen en hier ook aan voldoen”, legt een woordvoerder uit. “De inzet van onze handhavers zullen met de komende maatregelen zeker nog belangrijker worden aangezien de handhaving van de maatregelen voornamelijk bij hen komt te liggen. Wij zijn dan ook heel blij met onze handhavers die er, samen met het jongerenwerk en de politie, voor zorgen dat de maatregelen worden nageleefd. Uiteraard staat ook hun veiligheid voorop en worden er maatregelen getroffen dat ook zij zo veilig als mogelijk kunnen werken.”

In de gemeente Lingewaard zijn als gevolg van het Corona-virus nog geen mensen overleden. Het aantal besmettingen in de gemeente staat nu op 30.