Omroep Lingewaard

Joop Janssen stopt als raadslid Lingewaard.NU…

Persbericht Lingewaard.NU

Fractievoorzitter Joop Janssen van lokale politieke partij lingewaard.NU legt zijn functie neer. In de raadsvergadering van de gemeente Lingewaard op 4 april aanstaande draagt hij het raadslidmaatschap over aan partijgenote Tamara Zonnenberg. De rol van fractievoorzitter van lingewaard.NU wordt op dat moment overgenomen door collega-raadslid Freek den Houting.

Janssen heeft aangegeven dat hij na een jaar van toenemende werkdruk bij zijn reguliere baan tot de conclusie is gekomen, dat hij zijn werkzaamheden als volksvertegenwoordiger, raadslid en fractievoorzitter niet meer kan uitoefenen zoals hij dat van zichzelf verwacht. “Gevoelsmatig ben ik het raadswerk half aan het doen en dat past niet bij mij”. Het partijbestuur bedankt Janssen voor zijn betrokkenheid en inzet als raadslid en fractievoorzitter en vertrouwt er op, in Tamara Zonnenberg een goede opvolger te hebben gevonden. Het bestuur en de leden wensen haar veel succes.

lingewaard.NU is sinds de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar met drie raadsleden vertegenwoordigd in de Gemeenteraad van Lingewaard. Naast voornoemde raadsleden is Marijke van Aalten het derde raadslid. Daarnaast is Theo Janssen namens de partij wethouder in het College van B&W.