Omroep Lingewaard

Jubileum Handbalvereniging Huissen…

Handbalvereniging Huissen is opgericht in 1957 en bestaat volgend jaar april 60 jaar. Dit wordt uiteraard groots gevierd. Het weekend van 22-23 april 2017 staat volledig in het teken van dit jubileum, met op zaterdag een receptie en feestavond in de Buitenpoort en op zondag sport en spel. Ook wil de vereniging een tentoonstelling inrichten van oude foto’s en krantenartikelen om zo de geschiedenis van de vereniging in beeld te brengen. Alle hulp is daarbij welkom! Dus heb je foto’s en/of krantenartikelen over onze vereniging, mail ze naar jubileum@hvhuissen.nl.

Over Handbalvereniging Huissen
De vereniging vond haar oorsprong binnen de voetbalvereniging Jonge Kracht. Een aantal dames binnen Jonge Kracht wilden zelf ook gaan sporten, terwijl de heren aan het voetballen waren. Handbal werd destijds nog op een voetbalveld gespeeld met elf veldspeelsters. Later werd het zeven handbal ingevoerd en werd zaalhandbal belangrijker. Uiteindelijk kreeg Handbalvereniging Huissen in 1968 ook een herenafdeling.
Handbalvereniging Huissen is via de veilinghallen, de Rijnhal en het terrein achter de dijk (het huidige Molenwijde) uiteindelijk terechtgekomen in sporthal de Brink voor de binnen wedstrijden, en sportpark Rosendael voor de buitenwedstrijden. De vereniging heeft de volgende namen gedragen: R.K.H.V.V., Jonge Kracht, Handbal Vereniging Huissen, H.V. Walner, J.T.W. Huissen, om vervolgens weer terug te keren naar de huidige naam Handbalvereniging Huissen.
Handbal jeugdteam fons 005