Omroep Lingewaard

Juf Greet neemt afscheid na 40 jaar in onderwijs

Angeren – Vrijdag heeft Juf Greet afscheid genomen in Angeren.  Door de corona maatregelen werd alles buiten gevierd. Samen met haar man en familie was een leuk afscheid georganiseerd.

Omdat er niet geknuffeld en gekust mocht worden, hadden alle groep van de Marang wat ingestudeerd.  Er werd gedanst en gedichtjes voorgedragen. Er werd ook  veel gesproken hoe de juf was, vooral tijdens carnaval en feesten. Daar was de juf altijd voor te porren .

Na een lekker ijsje was het tijd om te vertrekken en wel op een hele mooie manier.  Op de skelter ging Greet door een haag van kinderen. Aan het einde van de haag stond haar man met de motor om nog een keer 2 rondjes om de school te rijden en alle kinderen en ouders uit te zwaaien.

Brief aan ouders

Als afscheid schreef juf Greet een brief naar alle ouders:

Met veel plezier heb ik de afgelopen 30 jaar op de Marang gewerkt. In het begin als invalster, maar al snel als vaste leerkracht. Daarvoor heb ik 10 jaar op de Willibrordusschool in Herveld gewerkt. Toen de kinderen kwamen ben ik er 4 jaar tussenuit geweest.

Maar nu gaat het gebeuren. Zoveel gezichtjes gezien, zoveel ruzietjes opgelost, zoveel aan ze geleerd, zoveel complimentjes gegeven, zoveel ouders leren kennen en geprobeerd ze zoveel mogelijk liefde te geven.