Omroep Lingewaard

Kamerlid Remco Dijksta bezoek Groen Gas Lingewaard…

Bemmel, 8 maart 2017

Op een zeer natte woensdagmiddag kwam 2e kamerlid Remco Dijkstra naar Bemmel om de biogasinstallatie aan  de Veronica met eigen ogen te aanschouwen.

In aanwezigheid van enkele lokale politici, waaronder wethouder Helga Witjes, werd met grote aandacht geluisterd naar de opzet van dit unieke project dat straks 10.000 huishoudens in Lingewaard gaat voorzien van aardgas, dat wordt “gemaakt” van ondermeer Nederlands bermgras en mest waaruit het water al is verwijderd.

De Lingewaarder Jan Willemsen bleek in staat met grote verve en betrokkenheid uitleg te geven over de aanpak en de werking van deze biogas installatie. Remco Dijkstra en de overige aanwezigen waren dan ook zeer onder de indruk van de technische hoogstandjes van deze installatie en de positieve (zeer doordachte) benadering van de milieuaspecten.

Zoals gezegd: Het was nat, zeer nat. Dit weerhield de aanwezigen niet om ook buiten uitgebreid een kijkje te nemen bij deze voor Lingewaard unieke installatie, die mogelijk begin april 2017 in bedrijf wordt gesteld.

Verslag en foto’s: Hans Kleefman