Omroep Lingewaard

Kersenfeest in Driel

Zaterdag 6 juli was al weer de 5de dag van het kersenfeest 2019. Door een te beperkt aantal aanmeldingen kon de boot-camp helaas niet doorgaan. Het programma verder voor de dag was zeer uitgebreid : volleybaltoernooi-markt-kermis-muzikale omlijsting in de feesttent door Dj Ooh, op het terrein door dweilorkest en de feesttent dweilorkest de DUITENKLUITERS en demonstraties door LUCTOR ET EMERGO (turnen) en JJ’S COMBIFIT (sportschool). Het gras van de volleybalvelden moest nog gemaaid worden maar de tijd om dit nog bij beide velden te realiseren was onvoldoende.

De middag werd afgesloten met een zeer uitgebreide prijsuitreiking :
Winnaar volleybaltoernooi, sportvrouw (Inez Beijer-wielrennen), sportman (Geert Scheerder-schaatsen), sporttalent (Sim Boerboom-turnen), sportploeg van het jaar (RKSV Driel-zaalvoetbal) en tenslotte de “Zilveren Ratel”. Dit is een prijs die jaarlijks op het kersenfeest wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging of stichting die zich heeft ingezet voor mens, dier of natuur. Deze prijs is gewonnen door “Driel schoon”: een groep vrijwilligers die het zwerfvuil van Driel opruimen.
De prijzen werden uitgereikt door de Kersenkoningin Marieke van Rooijen en Hofdame Naomi Schuiling. Het Kersenfeest van Driel is duidelijk een van de topevenementen van Overbetuwe!

Onze fotograaf Hennie van Diest was aanwezig en maakte de volgende reportage.