Omroep Lingewaard

Kinderboekenweek op IKC Pius X /’t Hummelhonk ‘Voor altijd jong!’

De Kinderboekenweek op IKC Pius X / ’t Hummelhonk startte met het liedje ‘Voor altijd jong! Alle kinderen waren op het schoolplein. Zij zongen en dansten samen met alle meesters en juffen, die omgetoverd waren tot oude opa’s en oma’s. Een vrolijk feest!

Voor altijd jong
Het thema van de Kinderboekenweek ‘Voor altijd jong’ ging dit jaar over je familie, en dan met name de belangrijke rol van oma’s en opa’s. Tijdens de Kinderboekenweek waren er daarom veel grootouders op ons IKC aanwezig. Opa’s en oma’s speelden gezelschapsspelletjes met hun kleinkinderen of kwamen voorlezen in alle groepen van 2 tot en met 13 jaar. Het bruiste van activiteiten die kinderen zeker stimuleren om lezen leuk te vinden.

Boekenmarkt
Ook de boekenmarkt in de hal van IKC Pius X/’t Hummelhonk was een succes. Alle groepen konden de leukste en nieuwste boeken inkijken. Na schooltijd was er gelegenheid voor ouders, grootouders en kinderen om een boek te kopen. Een gedeelte van de opbrengst wordt omgezet in een cadeaubon om nieuwe leesboeken te kopen.

Kennismaken?
Nieuwsgierig geworden naar ons IKC? Op 9 november vanaf 11.00 uur is er een inloopochtend voor mogelijk toekomstige leerlingen en hun ouders. U bent van harte welkom!