Omroep Lingewaard

Kinderdorp Haalderen: dag 1

Sinds 1972 timmeren, bouwen en spelen honderden kinderen 4 t/m 15 jaar op het recreatieterrein aan de Notenboomstraat in Haalderen. De organisatie van het kinderdorp is in handen van Stichting KIVAC en zij leveren meer dan 50 vrijwilligers om alle activiteiten goed te laten verlopen.

Zaterdag 3 augustus stond in het teken van het opbouwen van de hutten. Ruim voor de opening van het terrein waren vele ouders en kinderen al aanwezig. De organisatie had een veelvoud aan houten pallets op voorraad. Maar voor het bouwen van een goede hut -liefst waterdicht, stabiel, gezellig enz – was natuurlijk meer nodig. Er werd dan ook het nodige extra materiaal door de bezoekers meegenomen. Voorbeelden hiervan : extra balken, glijbanen, matrassen, banken en zeil. De kinderen hebben – daar waar nodig met hulp van de ouderen – in 2 uur tijd een compleet huttendorp in elkaar gezet. Er is dus heel wat gespijkerd, gezaagd en geboord. Vele hutten hebben hun eigen versierselen of naam gekregen.

De eerste van de zeven dagen die het kinderdorp Haalderen gaat duren heeft met het bouwen van de hutten een uitstekend begin gemaakt.

 

Onze fotograaf Hennie van Diest was aanwezig en maakte de volgende rapportage.