Omroep Lingewaard

Kinderen van IKC De Abacus wandelen voor water…

In Nederland is het heel normaal dat er altijd schoon en veilig drinkwater uit de kraan komt. In veel ontwikkelingslanden zíjn er helemaal geen kranen. Daar moeten kinderen kilometers lopen om water te halen. Naar school gaan? Vaak is er weinig tijd voor….

De stichting Aqua for All en haar partnerorganisaties vinden dat het anders kan. Samen met stichtingen, Rotary Clubs, drinkwaterbedrijven en zelfs gemeenten organiseert Aqua for All elk jaar Wandelen voor Water. Deze campagne vindt plaats in de weken rondom Wereldwaterdag (22 maart). Tijdens deze week wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de problemen rondom water en sanitatie.

Vandaag wandelden zo’n 940 kinderen van IKC De Abacus uit Huissen -vergezeld door leerkachten, begeleiders, ouders en grootouders- voor dit goede doel door Huissen. Alle kinderen van de school hadden een rugzakje met 4 liter water erin, zodat zij zelf konden ervaren hoe het voelt om voor water te moeten lopen. Aan het einde van de wandeling wachtte voor ieder kind een versnapering en een Afrikaanse oliebol.

Er is zo’n € 10.000 euro ingezameld, welk bedrag door de stichting “Wilde Ganzen” wordt verhoogd met nog eens € 15.000.

De organisator van de wandeling – mevrouw Uzo Klein Leugemors was dan ook zéér tevreden over de prestaties van de kinderen en alle deelnemende vrijwilligers, waaronder de Rotary Arnhem-Huissen.

Verslag en foto’s: Hans Kleefman