Omroep Lingewaard

Kindertheater Kleine Kees in de ban van de Chinese nachtegaal…

Op 21 april is de (al uitverkochte) première van het prachtige sprookje van De Chinese Nachtegaal, gespeeld door Kindertheater Kleine Kees uit Huissen. Er wordt nog volop getimmerd aan het decor, genaaid aan de kostuums en de liedjes en scenes nog maar eens doorgenomen. Maar dat het weer een lust voor oog en oor gaat worden staat vast.

In het bos van de keizer van China woont een nachtegaal, die zo wondermooi zingt dat de keizer hem gevangen laat nemen, zodat hij altijd naar het gezang kan luisteren. Maar op een dag krijgt de keizer een geschenk: een mechanische nachtegaal, die ook prachtig kan zingen.

De echte nachtegaal wil niet samen met de onechte zingen, en hij ontsnapt. Dan gaat de mechanische nachtegaal kapot en de keizer wordt ernstig ziek. Alleen de echte nachtegaal kan hem beter maken.

Een deel van de cast van De Chinese Nachtegaal. © Foto: Annie Jansen

Kom kijken hoe het afloopt in Theater Kees, Kampstuk 23 in Huissen. Je bent welkom op 22, 28, 29, 30 april en 1, 2, 4 en 5 mei. De voorstellingen zijn voor iedereen vanaf 4 jaar en beginnen om 14.00 of 19.00 uur. Voor tickets kijk op www.theater-kees.nl.