Omroep Lingewaard

Koningspaar 2019: Hans en Antoinette Puntman

“Tradities meenemen de toekomst in” was het motto voor deze nieuwe opzet van ons koningschieten. In samenwerking met “De Letste Stuyver” en de organisatie van de “Lentekriebels” was er een mooi tweedaags programma op papier gezet voor zaterdag 6 en zondag 7 april. En aan het weer heeft het dit jaar zeker niet gelegen!

Koningspaar Ronald en Debby werden bedankt voor hun inzet als koningspaar het afgelopen jaar en het koningszilver werd van Ronald afgenomen. Als nieuwe kandidaten traden Elly Buurman en Hans Puntman naar voren. Na 114 schoten was het uiteindelijk Hans Puntman die zich voor de derde maal schutterskoning mocht noemen. Samen met zijn vrouw Antoinette zijn zij het nieuwe koningspaar 2019.

De volgende ochtend, moest het Koningspaar gelijk aantreden. Na een kopje koffie en ‘bavobrood’ werd onder een warm lentezonnetje het prijsschieten en de bielemanwedstrijden afgewerkt. De prijzen werden als volgt verdeeld:

Prijsschieten:
1e Prijs (kop): Raymond Kuster
2e Prijs (linker vleugel): Jan Molthoff
3e Prijs (rechter vleugel): Patrick Scholten
4e prijs (staart): Jochem Vermeulen

Beste bieleman voor dit jaar is Tom Loeters met een spectaculaire tijd van 47 seconden. En beste bielevrouw voor dit jaar is Debby Slinkman geworden.