Omroep Lingewaard

Kronos Solar start bouw zonnepark Lingewal van 40.000 zonnepanelen

De bouw van het zonnepark Lingewal van bijna 40.000 zonnepanelen is inmiddels van start gegaan. Wethouder Aart Slob gaf  6 juni samen met de grondeigenaar, Kronos Solar en Triodos Bank het startsein voor de bouwwerkzaamheden.

Kronos Solar bouwt een zonnepark van 19 hectare op de hoek van de Lingewal en de Heuvelsestraat. Dit is vlak bij het tuinbouwgebied NEXTgarden. De verwachting is dat het zonnepark komend najaar de eerste duurzame elektriciteit aan het net levert. capaciteit aanwezig.

Kronos heeft in goed overleg een passende landschappelijke inpassing gemaakt. Dit gebeurde in samenwerking met Park Lingezegen, provincie Gelderland, de gemeente Lingewaard en lokale imkers. Bijenbosjes, meidoornhagen en een hoogstamboomgaard krijgen hier een plek. Bij het zonnepark komen verder een bankje en een informatiepaneel over zonne-energie.

De duurzame energie die het zonnepark straks opwekt, wordt voor een groot deel gebruikt door de 17 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Ook komt een deel van de energie beschikbaar voor de inwoners van Lingewaard. Om de lokale verbondenheid verder te onderstrepen, doneert Kronos zonnepanelen op het dak van praktijkschool Pro College Bemmel. (Bron: Solar Magazine)

Onze fotograaf maakte een reportage van de vorderingen van dit Zonnepark.

Foto’s Jolande van den Bos