Omroep Lingewaard

Kruisboogschutters St. Sebastianus een ware kampioen!..

Persbericht St. Sebastianus…

Dat de Gendtse Kruisboogschutters al jaren de top in het Gelderse schieten bepalen is een gegeven. Dat bleek begin april maar weer eens.

Nadat de kampioenstitel van Kring Rijk van Nijmegen-de Betuwe in februari al ongeslagen behaald werd, wonnen ze de Frans Eikholt bokaal op 4 april in Groesbeek. Met een ruime zege werd Jemmy Tell uit Loo aan de kant gezet en was de algehele Gelderse titel en daarmee de bokaal, voor het kruisboogteam een feit! 

Enkele dagen later, op zondag 7 april, waren de finalewedstrijden van het individuele kruisboogschieten bij de Gelderse Kruisboogbond (GKB). Deze werden, net als ieder jaar, in Bemmel bij schietvereniging Op de Korrel gehouden.

Ook hier hadden diverse schutters uit Gendt zich voor geplaatst. Nadat de eerste ronde van 20 schoten voorbij was, bleek dat alle Gentenaren zich geplaatst hadden voor de finaleserie van 10 schoten.

Na een spannende serie werd Han Verheijen, voor de 2e keer op rij, en voor de 3e keer in successie,  Gelders kampioen in de ere-klasse. Dit is de hoogste klasse in het GKB schieten.

Bryan Derks leverde ook een prestatie van formaat. Voor het eerst deelnemend in de A-klasse werd hij kampioen. Van dit nog  jonge talent gaan we de komende jaren nog veel horen!

Ook de overige schutters vielen in de prijzen. Jacqueline Spoeltman won de titel in de instapklasse waar Anja van de Sant knap 3e werd. Aron de Jong werd 2e in de B-klasse en Truus Derks behaalde eveneens de 2e plaats in de C-klasse.