Omroep Lingewaard

De laatste spullen van Sancta Maria in de (uit)verkoop… Maar de herinnering blijft…

“Zo’n drukte had ik nooit verwacht !”…………. sprak één van de vrijwilligsters die bij de verkoop van de vele spullen de zaak in goeie banen leidde. En het was druk!
Klokslag 13:00 uur zou de verkoop beginnen, maar om 12:45 uur kon je al “over de hoofden lopen”.

Er was voor “Elck wat Wilsch”. Van rieten stoelen tot lampen, van ondersteken tot een compleet glasservies, van feestslingers tot bureau’s en spelletjes. Schilderijen, lampen, aardewerk, wasmanden, een oude beeldbuis TV, en nog véél méér: Het was allemaal voor een spotprijs te koop.  Het oude gebouw van Sancta Maria moest leeg, helemaal leeg. En voor de prijs hoefde je het niet te laten. Het leek wel of de vele 50+ Lingewaarders nog éénmaal de sfeer wilden proeven, van hoe het vroeger was …..!

En ja, het was ook wel een beetje nostalgie allemaal. Je zag iedereen toch stiekem een beetje genieten en ook was er soms heimwee van de gezichten af te lezen, met een herinnering naar vroeger tijden.

Maandag komt de sloper! Dan gaat dit bekende stukje Huissen tegen de vlakte om plaats te maken voor een gebouw dat aan de eisen van deze tijd voldoet. En de herinneringen? Die blijven…………………………  voor altijd. De verkoop was immers een groot succes.

Tekst en foto’s: Hans Kleefman