Omroep Lingewaard

Landskampioen Damvereniging VBI brengt Apeldoorn eerste nederlaag toe…

Landskampioen Damvereniging VBI brengt Apeldoorn eerste nederlaag toe.
In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen liet Damvereniging VBI zien dat een waardig kampioen het seizoen niet bloedeloos afsluit.
Tegen het tot dan toe ongeslagen Apeldoorn ( derde op de ranglijst) werd het in het Huissense Koelhuis 12-8.

Guntis Valneris trapte af met een makkelijke winst. Het kwaliteitsverschil was te groot. Gérard Jansen sloot met remise af in een partij met wisselende kansen. Datzelfde was het geval bij Geert van Aalten. Johan Krajenbrink had licht voordeel. Het was niet genoeg voor de overwinning. Jos Stokkel stond zwaar onder druk tegen oud-speler van Damvereniging VBI Jasper Lemmen. De ervaren oud-Nationaal kampioen wist zich uiteindelijk het vege lijf te redden. Pepijn van den Brink had het in zijn laatste optreden voor de Huissense formatie zwaar te verduren. Uiteindelijk pakte hij toch nog een puntje. Pepijn beëindigt na dit seizoen zijn damcarrière. Fred de Koning speelde een gelijkwaardige remise. Yuriy Lagoda oefende wel wat druk uit maar kwam niet verder dan een gelijkwaardige remise. Ook Yuriy verlaat Damvereniging VBI. Joost Hendriksen wist zich bekwaam onder de druk van zijn tegenstander i te worstelen. Alexander Baljakin had het beste van het spel. In een gecompliceerd en langdurig eindspel moest zijn tegenstander na 96 zette de vlag strijken.

Deze wedstrijd betekende tevens de zwanenzang van het Apeldoornse team op het hoogste damniveau. De sponsor trekt de stekker eruit waardoor een aantal sterke spelers een nieuw onderkomen moeten zien te vinden.