Omroep Lingewaard

Landskampioen VBI Huissen gehuldigd door Burgemeester …

BEMMEL, 8 februari 2017

Voor de 14e keer in de historie is het VBI Damteam uit Huissen er in geslaagd het Nederlands Damkampioenschap binnen te slepen. “Huissen heeft weer damgeschiedenis geschreven. Een prestatie van formaat, waar ik als burgemeester van Lingewaard erg trots op ben” , aldus Marianne Schuurmans-Wijdeven tijdens de gastvrije ontvangst van spelers, leiders en coach van dit team in de Burgzaal van kasteel de Kinkelenburg in Bemmel. In aanwezigheid van de wethouder Sport Theo Janssen werden de heren gehuldigd voor het nationale kampioenschap dat zij zondag behaalden.

“Dammen is voor veel mensen pure ontspanning, maar dammen op topniveau dat is andere koek. Jullie moeten haast wel beschikken over stalen zenuwen en in iedere situatie je hoofd koel weten te houden,” aldus de Burgemeester.

In een verder ongedwongen sfeer werden Jos Stokkel, Guntis Valneris, Geert van Aalten, Joost Hendriksen, Yuriy Lagoda, Pepijn van den Brink, Gerard Jansen, Johan Krajenbrink, Fred de Koning en Alexander Baljakin met een prachtige bos bloemen in het zonnetje gezet en ontving de vereniging namens het gemeentebestuur een donatie voor de vereniging.

Verslag:     Hans Kleefman
Foto’s:      Fons Sluiter