Omroep Lingewaard

Leer meer over opera in de Bibliotheek Huissen

Op woensdagmiddag 17 oktober kunnen leden en niet-leden van de Bibliotheek Huissen zich verdiepen in opera. Dan vindt er van 14.00 tot 15.30 uur een hoorcollege plaats van operaliefhebber Mathieu Gielen over de ingenieuze compositie van diverse opera’s.

La traviata, Nabucco, La bohème,Tosca, Madam Butterfly, Turandot: de lijst van prachtige opera’s is lang. Opera is totaaltheater met uitvergrote emoties en vaak tragische wendingen. Het is een oude kunstvorm waarbij alle tekst van een toneelstuk wordt gezongen onder begeleiding van een orkest. Mathieu Gielen, liefhebber van opera, neemt zijn toehoorders deze middag mee in de wereld van de opera. Hij vertelt aan de hand van beeld en geluid over hoe verschillende opera’s zijn opgebouwd.

De Universiteit van Lingewaard laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via https://www.obgz.nl/uni-lingewaard.html. Hier staan ook alle volgende colleges in de Gemeente Lingewaard vermeld.

Universiteit van Lingewaard: ‘Naar de opera’, door Mathieu Gielen
Woensdag 17 oktober
14.00 tot 15.30 uur
Bibliotheek Huissen
Leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-