Omroep Lingewaard

Leerlingen OBC Elst leren netwerken voor Beroepenfeest Betuwe On Stage 

Oefenen voor Beroepenfeest

Afgelopen dinsdag oefenden de 3e jaars vmbo-leerlingen van OBC Elst met kennismakings- en netwerkgesprekken. Op 5 maart 2020 nemen zij deel aan het Betuwe On Stage Beroepenfeest, samen met leerlingen van OBC Bemmel, OBC Huissen, HPC Zetten en het Citadel College. Op het Beroepenfeest gaan leerlingen in gesprek met lokale beroepsbeoefenaren en maken zij samen een afspraak, over een werkbezoek op de Doe Dag op 26 maart. Trainer Daniel oefent met de leerlingen. “Zorg voor een stevige handdruk en let op je houding wanneer je met iemand een gesprek aangaat.”

Een eigen paspoort

Mentoren en de decaan bereiden de leerlingen voor. Leerlingen krijgen een paspoort waarin zij hun Beroepentop 5 noteren, zodat ze precies weten op welk bedrijf ze willen afstappen tijdens het Beroepenfeest. Ook maken zij hun eigen visitekaartjes. Daarmee wisselen ze alle relevante gegevens uit bij het maken van een afspraak met een bedrijf.

Ruggensteun

Het Rabobankfonds Maas en Waal- Oost sponsort de netwerktraining voor alle 900 leerlingen. Het Rabobankfonds ziet het investeren in netwerkvaardigheden van vmbo-leerlingen als een duurzame investering in hun toekomst.

Ook meedoen met uw beroep?

Inmiddels doen er ruim 200 lokale beroepsbeoefenaren mee. Sommige leerlingen kunnen nog niet kennismaken met hun droomberoep. De organisatie zoekt nog naar een kapster, dierverzorger, hovenier, gastheer, kok, onderwijsassistent, grafisch of av-vormgever, sportdocent en autotechnicus. Heeft u dit beroep en wilt u jongeren helpen bij beroepskeuze? Meer informatie en aanmelden op www.betuweonstage.nl