Omroep Lingewaard

Lekdetec en de Bekerfinales om de nationale beker…

Morgenavond 30 maart spelen de dames van Lekdetec uit Bemmel voor de zesde maal om de Carla de Liefde trofee. De nationale beker voor de dames eredivisie Basketball.

Als je iemand vraagt: Hoe vaak stond Lekdertec.nl in de bekerfinale, dan hebben maar weinig mensen de goede antwoorden paraat! Wij vroegen echter René Duifhuizen om zijn archief aan te spreken en de geschiedenis van Lekdetec met de beker uit de doeken te doen. 

In maart 2012 wordt voor eerste keer de nationale beker gewonnen door in Almere het sterke Lions met 62-57 te verslaan. De bekerfinale tegen Binnenland in de Arcus in Wijchen gaat in 2014  (vertekend) in de laatste minuten verloren met 66-78

In 2015 halen we voor de 3e keer de bekerfinale. In een wederom afgeladen Arcus sporthal in Wijchen volgt een reprise van het vorige  jaar: Binnenland is Lekdetec.nl in de laatste minuten de baas en drukt door van 56-55 naar een wederom vertekende 75-61.In 2016 wint Lekdetec.nl voor de 2e keer de Nationale beker en verslaat in Barendrecht Binnenland met 66-57. In 2017 winnen de dames voor de 3e keer de Nationale beker door  in Katwijk Grasshoppers te verslaan door 16 rake driepunters….: 85-67.

Al met al tot nu toe 3 keer winst en twee keer verlies in de Bekerfinale. Doelsaldo: 340-334. Rekenen we dat om dan is de gemiddelde overwinning van 68-67. Zou een mooie uitslag zijn voor morgen.

De dames van Batouwe Lekdetec reiken dus morgen voor de 6e keer tot aan de bekerfinale, waar ze aantreden tegen Loon Lions, net als 7 jaar geleden ….. Wordt het morgen 4 uit 6 of gaat het seizoen als een nachtkaars uit. Het missen van de Play offs dit seizoen is al pijnlijk genoeg.

Laten we hopen op een feestje in de Schaapskooi.

Tekst: Wim van den Bosch

Julia Jorritsma in duel met Gabrielle van den Bosch (6) en Jamailiah Adams.