Omroep Lingewaard

Lekdetec.nl als lijstaanvoerder het nieuwe jaar in

Er was lang uitgekeken naar de confrontatie tussen Lekdetec.nl en Loon Lions Landsmeer. Het onderlinge resultaat dit seizoen was 1-1, in punten stonden de teams gelijk en allebei hadden ze hun laatste wedstrijd ruim verloren eerder deze week. De wedstrijd van zaterdag ging om de vraag wie er als koploper de eerste helft van de reguliere competitie zou afsluiten. En dus werd een spannende wedstrijd verwacht.

Lekdetec.nl begon formidabel aan de wedstrijd. De eerste 6 aanvallen werden succesvol afgesloten en daarmee werd het eerste gaatje geslagen. Loon Lions speelde in de aanval zeker niet slecht maar moest toch toestaan dat het initiatief bij de thuisploeg lag. Jill Bettonvil opende het bal met twee scores, gevolgd door scores van Karin Kuijt, Lisa Schoen, Lisanne de Jonge en Gabrielle van den Bosch. Door een driepunter van laatstgenoemde stond er 20-10 op het bord na 7 minuten. Aan de andere kant zorgde een drietje van Belinda Bos en een score met bonus voor Sharon Beld ervoor dat het verschil weer werd teruggebracht tot 22-16. De Bemmelse ploeg bleef echter sterk acteren onder leiding van Karin Kuijt en finishte het eerste kwart met een 28-16 voorsprong.

Zoals wel vaker waren de scores in het tweede kwart veel duurder. De thuisploeg slaagde er niet in om in hetzelfde tempo door te gaan en vond veel moeilijker de ring. De gasten hadden meer grip op het Bemmelse spel maar kwamen in hun aanval niet echt los van de stugge Bemmelse verdediging. Jill Bettonvil stond weer sterk te rebounden en gaf, goed bijgestaan door Lisa Schoen en Kris Biesters, haar concullega Fieke Ligthart geen kans toe te slaan via tweede kansen. Loon Lions wist het gat een paar keer te verkleinen maar dichterbij dan 6 punten kwam de Landmeerse formatie niet. De rust brak aan bij 41-30.

Met Lisanne de Jonge weer in het veld na een korte blessurebehandeling liep het spel van Lekdetec.nl vlotter. Hoewel Fieke Ligthart drie maal op rij wist te scoren, liep de thuisploeg door driepunters van Yordi Kathmann en Jacobine Klerx weg naar 51-36. Dit verschil bleef min of meer in tact mede dankzij een steal met score van Lisanne de Jonge in de laatste minuut van deze periode waarmee ze de stand op 56-41 bracht.

Het bleef spannend. Loon Lions wist het gat door scores van Molly McDowell en een drietje van Beau Baars weer terug te brengen tot 8 punten in het begin van het laatste kwart. Maar onder aanvoering van Gabrielle van den Bosch bleef de verdediging van Lekdetec.nl luid aangemoedigd door het publiek overeind. De frustraties bij de gasten namen toe en dat uitte zich in veel persoonlijke fouten. Het gevolg was dat achter elkaar Belinda Bos en Sharon Beld met 5 fouten naar de kant moesten. Lekdetec.nl bleef door eens sterke verdediging en door het hoofd op de belangrijke momenten koel te houden aan de goede kant van de score. De speelsters bleven elkaar goed zoeken en vinden waarmee ze de voorsprong over de eindstreep brachten: 67-58.

Een wedstrijd waarin het betere collectief zegevierde. Jill Bettonvil haalde wederom een double-double mede dankzij maar liefst 16 rebounds. Mede daardoor won Lekdetec.nl het duel op rebounds. Daarnaast mocht de thuisploeg veel vaker vanaf de vrije worplijn aanleggen door de ring aan te blijven vallen (Lisanne de Jonge 7 uit 10) en schoot het de driepunters beter (Karin Kuijt 2, Yordi Kathmann, Gabrielle van den Bosch en Jacobine Klerx). Maar ook Lisa Schoen was belangrijk met punten en rebounds terwijl Kris Biesters weer voorop ging in de strijd om de bal. Op naar de Final Four waar Lekdetec.nl als de nummer 1 zal aantreden tegen nummer 4 Lintex-Binnenland/Rotterdam dat zich op de valreep plaatste door de nederlaag van het CTO in Katwijk tegen De Wit-Grasshoppers. De verschillen tussen de teams zijn klein dus het wordt een prachtige Final Four in Landsmeer!

Tekst: Lekdetec.nl
Archeiffoto: © Fons Sluiter.